Achtergrond afbeelding

Nieuws

Missing image

Start van 50 jarig jubileum seizoen

zondag 10 september

Op vrijdag 1 september, na maanden hard werk, openden wij feestelijk onze nieuwe zaal. We hebben een nieuwe interactieve hoek, met een weegschaal, kijkgaten en interactieve zuil. Daarnaast is de balie flink opgeknapt en verplaats naar de ingang toe. Achter de balie worden de planeten uitgelicht op schaal en met fotos.

Verbouwde balie en planeten hoek
Verbouwde interactieve hoek

Dr. Martien Jacobs van de KNVWS hield een toespraak over het belang van volkssterrenwachten in Nederland, en hoe bijzonder het is om een sterrenwacht in de buurt te hebben.

Prof. Henny Lamers gaf een korte lezing over Nicolaus Copernicus, de poolse astronoom waar wij onze naam van lenen.

Dr. Martien Jacobs van KNVWS geeft een toespraak
Prof. Henny Lamers geeft een lezing over Nicolaus Copernicus

Achter de stoelen hebben wij nu ruimte voor een wisselende expositie. En het onderwerp van onze eerste expositie? Nicolaus Copernicus natuurlijk, en zijn invloed op de sterrenkunde over de eeuwen. Burgemeester Roest opende de nieuwe expositie officieel.

Burgemeester Roest opent expositie
;
Missing image

De sterrenwacht is in verbouwing

zondag 9 juli

De afgelopen 20 jaar hebben wij al dezelfde zaalindeling, met de prachtige fotos van de Hubble Space Telescoop, en de planeten schaalmodellen met gewichten. We hebben daar ontzettend veel plezier van gehad, maar nu gaan we toch verandering in onze zaal aanbrengen.

Vier werkgroepen van vrijwilligers zijn hard bezig. Zo is de hele zaal al opnieuw geverfd, wordt de balie vernieuwd en wordt onze sluis verkleind. Daarnaast komt er een interactieve hoek en een zelfgemaakte expositie.

Vanaf 1 september zijn we weer open voor het nieuwe seizoen, met een feestelijke opening.

Paarse muur verven
Opgeknapte balie en planeten hoek
;

© 2023 Volksterrenwacht Copernicus.