Achtergrond afbeelding

Bezoek ons

Openingstijden

De sterrenwacht is van september tot en met mei geopend op:

In juni, juli en augustus zijn wij gesloten vanwege de late zonsondergang.

Google Maps satelliet beeld

Locatie

Ons observatorium bevindt zich op het PWN terrein aan de rand van het nationaal park Zuid Kennemerland in Overveen, met de ingang ter hoogte van Zeeweg 15. Op fiets afstand van Haarlem, maar toch met voldoende afstand om nog een beetje van het donker te kunnen genieten.

Let op: Lezingen zijn meestal op een andere locatie. Kijk in de reservering voor het adres hierbij.

Bekijk de routebeschrijving

Route naar onze sterrenwacht

Let op: als je met de auto komt, vind je de ingang van de sterrenwacht aan de Zeeweg, ter hoogte van nummer 15 (2051 EB). Als het hek gesloten is kan je dit openen en doorrijden naar onze parkeerplaats. Aan de zeeweg zie je borden van de provincie die je naar ons toe leiden.

Er is een ingang aan de Tetterodeweg, maar deze is alleen toegankelijk voor fietsers. Het is niet toegestaan te parkeren bij het hek aan de Tetterodeweg.

Google maps screenshot met route beschrijving
Borden langs zeeweg

Met de auto of de fiets

Met de trein

Met de bus

Toegankelijkheid

Op het moment is de sterrenwacht niet goed te bezoeken voor mensen die slecht te been zijn. Vanaf de ingang naar de zaal zijn twee treden omlaag, en de koepel is zeer slecht bereikbaar vanwege een steile trap.

We zijn bezig plannen te maken om de zaal volledig rolstoeltoegankelijk te maken, maar voor de koepel laat het gebouw dat niet toe.

Wel hebben we een speciale telescoop die we mee naar buiten kunnen nemen en zittend vanuit een rolstoel doorheen kan worden gekeken. Het opstellen hiervan duurt even, dus het is handig als van te voren mailt naar info@sterrenwachtcopernicus.nl zodat we alles klaar kunnen zetten voor u.

© 2024 Volksterrenwacht Copernicus.