Achtergrond afbeelding

Donateurs

Wordt donateur

We ontvangen sinds 2016 geen subsidie meer. Daarom zijn wij afhankelijk van donaties om te kunnen blijven bestaan.

Je kan de sterrenwacht steunen door donateur te worden. Na inschrijving ontvangt u aan het begin van elk jaar een brief of mail met de vraag om jouw donatie over te maken. Gemiddeld steunen donateurs ons met een bedrag van € 50 per jaar.

Wat we doen met jouw donatie

We gebruiken jouw donatie om activiteiten bij de sterrenwacht te organiseren, zoals de publieksavonden, lezingen en activiteiten voor de jeugd. Met een donatie help je ons om de sterrenwacht in stand te houden, nieuwe materialen en apparatuur aan te schaffen en om lesmateriaal te ontwikkelen.

Wat krijg je als donateur

Elk kwartaal krijg je ons digitale blad Copernicus Contacten. Daarnaast proberen we ongeveer 2 keer per jaar speciaal voor donateurs open te gaan bij Donateursavonden. Bovendien krijg je met een kortingscode korting op de toegangsprijs van onze lezingen. Hier lees je hoe je die code kan gebruiken.

Je ontvangt 4 maal per jaar het digitaal blad “Copernicus Contacten”. Hiermee houden we je op de hoogte van de activiteiten die bij de sterrenwacht worden georganiseerd en beschrijven we bijzondere astronomische en weerkundige wetenswaardigheden.

Ben je donateur maar ontvang je niets? Dan hebben we waarschijnlijk niet het (juiste) e-mailadres. Neem contact op met penningmeester@sterrenwachtcopernicus.nl om jouw e-mailadres aan ons door te geven.

ANBI Stichting

Volkssterrenwacht Copernicus is door de Belastingdienst is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat:

  • We geen winstoogmerk hebben.

  • We onze financiële administratie op orde hebben.

  • Ons jaarverslag op onze website publiceren.

  • Een gedegen beleidsplan hebben.

Lees meer over ANBI.

Steun onze stichting

Inschrijven als donateur

Wil je graag donateur worden? Dat kan door op de knop hierboven te klikken.

Werkt het formulier niet, of neem je liever persoonlijk contact op? Stuur dan een e-mail naar penningmeester@sterrenwachtcopernicus.nl. Vermeld daarin de volgende gegevens:

  • Naam, adres en woonplaats

  • E-mailadres

  • Telefoonnummer

Je ontvangt een bevestiging van uw aanmelding per e-mail.

Eenmalige donatie doen

Wil je je liever niet inschrijven, maar wil je wel een eenmalige donatie doen? Dit kan als je langskomt op onze sterrenwacht, of online via deze link. Hier komen geen verdere donateurs voordelen bij, zoals korting bij lezingen of speciale donateurs avonden, maar we stellen de donatie wel enorm op prijs!

© 2024 Volksterrenwacht Copernicus.