Achtergrond afbeelding

Jeugd

Jeugdeducatie

We brengen graag ons enthousiasme voor sterrenkunde over aan kinderen en jongeren. In overleg met de leerkracht kan er een presentatie worden verzorgd op school of bij de sterrenwacht.

Met de kinderen van groep 3 t/m 6 maken we een ruimtereis door ons zonnestelsel en verkennen we o.a. de zon, maan en planeten.

Voor de groepen 7 en 8 ligt de nadruk meer op een korte inleiding in de sterrenkunde waarbij o.a. de melkweg, onze zon, kometen en de werking van de telescopen aanbod komen.

Let op: voor groepen die de sterrenwacht bezoeken geldt een maximum van 30 personen. Dit aantal geldt voor het totaal, dus kinderen inclusief ouders/begeleiders.

Kosten € 3,- per kind, € 5,- per ouder, minimale kosten per groep € 60,- (voor zowel presentatie op school of bij de sterrenwacht).

Aanmelden kan via jeugd@sterrenwachtcopernicus.nl.

Wanneer we open zijn voor het publiek ontvangen we geen groepen en scholen.

Spreekbeurt over sterrenkunde

We hebben voor kinderen die graag zelf op school over sterrenkunde willen vertellen een Spreekbeurttas beschikbaar. De huur van de tas bedraagt slechts € 5,- voor 2 weken en een borg van € 25,-.

Vragen en aanmelden

Vragen over de activiteiten of aanmelden? Stuur een e-mail naar jeugd@sterrenwachtcopernicus.nl.

Wegens beperkte beschikbaarheid van vrijwilligers kunnen wij niet alle groepen ontvangen. Dit komt omdat het moeilijk is mensen te vinden die overdag beschikbaar zijn.

Zoekt u volwassenen educatie?

instagramfacebookyoutube

© 2024 Volksterrenwacht Copernicus.