Achtergrond afbeelding

Jeugd

Jeugdeducatie

We brengen graag ons enthousiasme voor sterrenkunde over aan kinderen en jongeren. We hebben daarom speciaal voor hen leuke en leerzame activiteiten beschikbaar.

Let op: voor groepen die de sterrenwacht bezoeken geldt een maximum van 30 personen. Dit aantal geldt voor het totaal, dus kinderen inclusief ouders/begeleiders. Wanneer we open zijn voor het publiek ontvangen we geen groepen en scholen.

Leeftijd 6 - 12 jaar

Korte inleiding in de sterrenkunde voor groep 7 of 8, met een les over bijvoorbeeld het zonnestelsel, in de sterrenwacht of op school. In de sterrenwacht geven we ook uitleg over de computergestuurde telescopen en kunnen de leerlingen bij helder weer kijken door deze telescopen

Kosten: €50 per groep

Leeftijd 10 - 16 jaar

Korte inleiding in de sterrenkunde, met rondleiding in onze sterrenwacht, uitleg over de computergestuurde telescopen en – bij helder weer – kijken door deze telescopen

Kosten: € 2,- per kind, € 3,- per ouder. Minimale bijdrage: € 50,-

Spreekbeurt over sterrenkunde

We hebben voor kinderen die graag zelf op school over sterrenkunde willen vertellen een Spreekbeurttas beschikbaar. De huur van de tas bedraagt slechts € 5,- voor 2 weken en een borg van € 25,-.

Vragen en aanmelden

Vragen over de activiteiten of aanmelden? Stuur een e-mail naar jeugd@sterrenwachtcopernicus.nl.

Wegens beperkte beschikbaarheid van vrijwilligers moeten wij helaas soms groepen afwijzen. Dit komt omdat het moeilijk is mensen te vinden die overdag beschikbaar zijn.

Zoekt u volwassenen educatie?

© 2023 Volksterrenwacht Copernicus.